logo_dark

Kerek hétköznapok egy jurtában – 2.rész

A bejegyzésem második részében még egy picit szeretnélek beljebb invitálni, hogy „körbe nézhess” nálunk és megtapasztald, hogy egy jurtában is pont olyan élet, amilyet teremtesz benne. Az épület maga pontosan ugyan azt a keretrendszert adja a hétköznapjaidhoz, amilyet bármilyen más, modern épület.

Kerek hétköznapok egy jurtában –1.rész

A jurtában kerek a világ. Az íves formák, ismétlődő minták, a sok faanyag, a tradíciókhoz való kapcsolódás és még sok minden más megnyugtat engem az otthonomban. A vendégek is gyakran említik, amikor először járnak nálam, hogy milyen “különleges hangulata” van, hogy milyen „más érzés” nálam vendégségben lenni, mint egy átlagos tégla vagy faházban.

Évszakok a jurtában

A jurta több ezer éve szolgálja az embert. Egyszerű szerkezetével, rendkívül rugalmas alakíthatóságával a modern korban is megtalálta a helyét. A Jurta Manufaktúránál a kezdetektől az a célunk, hogy a jurta segítségével modern, a mai kor elvárásainak maradéktalanul megfelelő, gyorsan elkészíthető és megfizethető otthonokat varázsoljunk belőle. Több éves fejlesztés és kísérletezés eredményeként mára sikeresen eljutottunk arra a szintre, hogy az általunk épített jurták vetekszenek egy könnyűszerkezetes ház értékeivel.